De eerste helft van prototype is af!!

Zo, vandaag de eerste helft van mijn prototype afgerond. Jejeje… Het blijft een niet makkelijke klus, in 3D papiertjes aan elkaar plakken.

2015-03-24 15.35.13

Eerst het frame gemaakt, d.w.z. weer opnieuw opgebouwd. Gelukkig had ik alle buizen goed geletterd, van A t/m W.

2015-03-17 15.43.27

Vorige week heb ik alles kunnen printen. Gelukkig kon ik bij Florentine alles op A0 printen. Had ik eerst 450 facetten voor de halve bol, dat kon ik nu terug brengen naar 81 vlakken die ik plat kon printen. In totaal kon dat op 15 A0-vellen. Bedankt Florentine!!

Thuis alle vlakken uitgesneden en in Nieuw-Beijerland alles weer aan elkaar plakken en in het frame hangen. En nu staat hij er, yeah!

Wel heb ik besloten dat ik nu de andere helft toch ook gelijk ga maken. Ik heb het idee dat als je echt in de EarthBowl staat, dus als je helemaal om je heen kan kijken, dat dan de indruk echt optimaal is.

Kortom, ik kan weer aan de slag om 450 nieuwe facetten te maken: berekenen in Excel, converteren in Veusz, corrigeren en kleuren in OpenOffice Draw, opslaan als PDF, uitprinten, uitsnijden en weer aan elkaar plakken… Ach, je moet er maar zin in hebben.

 

Een gedachte over “De eerste helft van prototype is af!!”

  1. Goed idee om ook meteen de andere helft te maken! Dit is al heel beeldend, met die andere helft erbij is het vast een geweldige ervaring (alleen al om in je eigen idee te staan!)!
    En…daarmee kan de wereld er ook kennis mee maken…

    Succes en doorzettingsvermogen gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *